23948sdkhjf

Dalsspira Mejeri till börsen

Dessutom investerar Dalslandsföretaget i ett nytt mjölkmejeri.
Dalsspira tillverkar och säljer ost, mjölk och yoghurt på närproducerad svensk getmjölk. Nu vill mejeriet växa, och har beslutat sig för att börsnotera företaget på Aktietorget för att få in kapital. Pengarna möjliggör en investering i ett helt nytt mejeri, där även komjölksprodukter ska tillverkas.

Blicken är huvudsakligen riktad mot västkustmarkanden där Dalsspira finns i flera Coop-butiker. Från Icas centrallager i Kungälv levereras produkter till hela landet.

— Anledningen att investera i en egen anläggning är dels att det finns ett stort behov av närproducerade mjölkprodukter i västra Sverige, dels kräver bolagets nuvarande verksamhet med getmjölk ökad kapacitet, vilket kan uppnås på ett fördelaktigt sätt genom att investera i en fullskalig mejerianläggning, säger vd Malin Jacobsson i en kommentar.

En första emission på 4 miljoner genomfördes i augusti, vilken blev fulltecknad på en dryg vecka då ett 20-tal investerare från hela landet valde att satsa.

— Vi är glatt överraskade över det stora intresset för vårt planerade kombinerade ko- och getmjölks-mejeri! Det känns väldigt roligt att så många tror på oss och vill att det ska gå vägen. Kapitalet ska bland annat hjälpa oss att kunna komma igång med bygget och mjölklinjeinvesteringar som är en förutsättning för att kunna börja ta emot och producera mjölk.

Dalsspira planerar att bli publikt under oktober månad och därefter vända sig till allmänheten i en publik emission inför börsnoteringen.






Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.222