23948sdkhjf

Menigo ökar ekotakten

Till år 2020 ska 20 procent av allt livsmedelsleverantören säljer vara ekologiskt eller miljömärkt.
Den upptrappade ekomålsättningen speglar också en ökad efterfrågan från grossistens kunder, i första hand från offentlig sektor men också från privata aktörer.

— Om vi ska kunna möta efterfrågan behöver vi se långsiktigt på vårt ekologiska och miljömärkta sortiment. Med våra nya mål för 2020 blir det lättare att sätta långsiktiga strategier och planer för att fortsätta att ligga i framkant, säger Jenny Pränting Rådeström, chef marknad och kvalitet på Menigo, i ett pressmeddelande.

Den höjda ambitionsnivån presenterades under Nordic Organic Food Fair och planen går ut på att 20 procent av livsmedelsförsäljningen ska vara ekologisk till år 2020. Samma gräns ska också gälla den totala försäljningen, som till exempel miljömärkt restaurangutrustning.

— För oss handlar det om att ta ansvar, inte bara för miljön utan också för att våra kunder får vad de efterfrågar. Våra mål innebär att vi kommer jobba även med leverantörer för att säkra ökad tillgång på de efterfrågade produkterna, säger Jenny Pränting Rådeström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08