23948sdkhjf

Jätteaffär för Scandinavian Organics

Det ekologiska matföretaget ska leverera färdigrätter till Krav-märkta kaffekedjan Wayne´s Coffee.
— Det är inte klokt hur stolta vi är över detta. Vi nyper oss i armen och är oerhört peppade, säger Nils Wetterlind, vd på Scandinavian Organics, till Food Supply.

Sedan i mars är Wayne´s Coffee den enda stora Krav-märkta kaffekedjan i Sverige. Efter att ha ställt om till bland annat ekologisk mjölk och kakao tar kedjan, som i dag driver 95 kaféer och planerar att bygga ytterligare ett 50-tal, nästa steg och börjar servera den ekologiska livsmedelsproducenten Scandinavian Organics färdigrätter.

För Scandinavian Organics, vars produkter finns i de stora livsmedelskedjorna sortiment, på 7-Eleven och inom den offentliga sektorn innebär det nya avtalet med Wayne's Coffee ett genombrott inom restaurangbranschen.

— Det är en jätteaffär för oss. Och det roliga är att det är just med Wayne's Coffee, som är så jäkla framstående och först med att bli Krav-märkta.

Och kärleken är av allt att döma ömsesidig.

— Vi på Wayne´s Coffe är jätteglada över att vi funnit en leverantör med samma ekologiska värderingar som oss själva! Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra gäster flera nya val gällande färdig rätter på våra kaféer, säger Daniel Nordström, produktutvecklingschef på Wayne´s Coffee i en kommentar.

Första rätten att nå Wayne's Coffees kunder blir en hönscurrygryta. Därefter ska hela Scandinavian Organics sortiment ska plockas in, förutsatt att försäljningen går enligt plan. Och att samarbetet kommer att bli något annat en än succé är inget som Nils Wetterlind ser framför sig.

— Vi hoppas att folk kommer kommer att gå man ur huse för att få en chans att uppleva våra goda, nyttiga och prisbelönta rätter. Jag ser framför mig att människor kommer att fira jul, midsommar och påsk på Wayne´s.

Nils Wetterlind berättar att Scandinavian Organics den senaste tiden skrivit på flera andra viktiga samarbetsavtal, utan att kunna avslöja några detaljer än. Det, i kombination med den nya storkunden Wayne´s Coffee, gör att Scandinavian Organics, med fabrik i Stockholm, räknar med att öka kapaciteten ordentligt.

— Vi kommer flytta in i en ny större fabrik som ligger härintill omedelbart efter årskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094