23948sdkhjf

Vinföretaget tappar stort uppdrag

Skånska Cefour förlorar avtal värt 49 miljoner.
Åhus-baserade Cefour tappar ett produktionsavtal med amerikanska Constellation, som förra året innebar intäkter på 49 miljoner. Enligt ett pressmeddelande har Constellation valt att avsluta avtalet med Cefours i år förvärvade dotterbolag, L.O. Smith, som producerar vodka för varumärket Svedka.

Läs också: Klassiska spritmärket säljs efter tre månader

Det var i februari i år som Cefour förvärvade L.O. Smith, där vodkaproduktionen hittills har skett. Bara några månader senare sålde Cefour varumärket L.O. Smith till The Absolut Company, men behöll en stor produktionsfastighet i Götene samt legotillverkningen för Constellation.

Under första halvåret 2016 hade Cefour en nettoomsättning på cirka 30 miljoner – under samma period uppgick omsättningen för Svedka-tillverkningen till cirka 19 miljoner.

Läs också: Cefour köper vinföretag

– Samtidigt som produktionen av Svedka haft en stor påverkan på vår omsättning har marginalerna varit små och avtalet har även gett Constellation ensamrätt på vodkaproduktion i vår anläggning vilket begränsat vår möjlighet att ta in andra högavkastande vodkauppdrag som vi har och har haft konkreta förfrågningar på, säger Cefours vd Henrik Sundewall i ett pressmeddelande.

Avtalet upphör 31 december 2016. Cefour, som tillverkar vin i engångsförpackningar och bland annat samarbetar med Camp Sweden och Bråvallafestivalen, ska nu arbeta för att kompensera bortfallet med uppdrag som har "betydligt högre bruttomarginaler", enligt vd Henrik Sundewall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08