23948sdkhjf

Ny exporthjälp för matföretag

Exportcentra och guider ska förenkla för livsmedelsföretag att öka exporten.
Jordbruksverket, Livsmedelsverket och Tillväxtverket har under det senaste året besökt olika svenska livsmedelsföretag, för att kunna samla in åsikter om vad som behöver göras för att främja tillväxt och export för svenska livsmedelsbranschen.

Resultatet blir en ny handlingsplan, i vilken bland annat en exportguide på webben och exportcentra runtom i Sverige ingår. Planen kallas Förenklingsresan, och inspirationen kommer från ett tidigare, liknande arbete som gjordes inom jordbruket.

Genom en exportguide på webbplatsen Verksamt.se ska företag lättare kunna få mer information. Genom att etablera exportcentra i Skåne, Västra Götaland, Kronoberg, Östergötland, Dalarna och Västerbotten, ska företag lättare kunna få stöd i att sätta igång en export.

Handlingsplanen innefattar även bland annat rådgivning, kompetensutveckling och mer resurser för att underhålla exportmarknader som redan öppnats. En uppföljning av planen görs gemensamt av det tre startande myndigheterna i höst 2017.

Företagen som besöktes av myndigheterna:
Norrmejerier, Burträsk
Klädesholmen Seafood, Tjörn
Nybergs Deli, Stockholm
Fria Bröd, Göteborg
Almnäs Bruk, Hjo
Pyramidbageriet, Dala-Järna
Oatly, Landskrona
Svensk Dagligvaruhandel, Stockholm
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095