23948sdkhjf

Nya mjölkföretaget riktar sig mot över en miljon kunder

Fyra mjölkgårdar tar sina 3 miljoner liter mjölk om året och slår sig samman.
Fyra Krav-gårdar i Roslagen, med en samlad produktion på 3 miljoner liter mjölk om året, har gått samman för att producera egna ekologiska mejerivaror. Namnet blir Roslagsmjölk.

Alla fyra gårdar levererade förut all sin mjölk till Arla. Leveranserna till mejerikoncernen kommer att fortsätta åtminstone ett år till framöver, men nu endast hälften av produktionen. I framtiden kan det nystartade företaget, beroende på framgång, komma att ta hand om hela produktionen själva, skriver ATL.

– Om det går bra så är det tanken att vi ska ta full mängd. Och behöver vi mer mjölk är det ett par gårdar som visat intresse att vara med, säger Klas Hansson, en av mjölkbönderna inom Roslagsmjölk, till tidningen ATL.

Resterande 1,5 miljoner liter levereras till Ålandsmejeriet norr om Mariehamn för att bli tre sorters mjölk, grädde och en naturell yoghurt. Produkterna går till en början till ett 15-tal butiker i Roslagen och Stockholmsregionen, men mjölkbönderna ser en potentiell marknad på fler än 1,3 miljoner kunder i områdena.

Lanseringen sker under onsdagen, till ett pris på cirka 15 kronor per liter för att få ut samma pris som Arla ger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159