23948sdkhjf

20 varslas av småländska producenten

Personalstyrkan hos mat- och drycktillverkaren ska trimmas från 150 till 130.
Mat- och dryckproducenten Trensums Food AB i småländska Tingsryd varslar 20 personer – anledningen sägs vara minskade beställningar kombinerat med att företaget inte väntar sig några nya beställningar framöver, skriver Smålandsposten.

– Varslen beror på lägre orderingång och lägre prognoser framåt. Vår orderingång styrs mycket av hur det går för våra kunder och inget vi kan påverka på det sättet, säger Trensums vd Jonas Danielsson till tidningen.

Företaget ägs sedan 2014 helt och hållet av Nordic Food Group, De är en av kommunens största privata arbetsgivare, med en personalstyrka som i april uppmättes till 150 stycken anställda. Produktionen, som är inriktad på flytande och semi-flytande livsmedel, är varierad: bland de största områdena syns såser, sylt, soppor, smaksättare och drycker.

Just nu ligger företaget i förhandling med fackorganisationerna, varpå varselperioden kommer sträcka sig över två månader. Enligt Trensums vd Jonas Danielsson är man fortfarande positiva och hoppfulla att hitta nya kunder, en process som vd:n menar kan ta flera år.

– Vi ser positivt på framtiden eftersom vi har rätt position på marknaden. Det blir att minska kostymen för tillfället för att satsa stenhårt på både befintliga och nya kunder framåt, säger han till Smålandsposten.

Från april 2015 såg företaget sin rekordomsättning på 540 miljoner sjunka med över 100 miljoner till april 2016. Trensums har även en anläggning i Blekinge-orten Svängsta, och fram till juni i år hade man även en anläggning under Trensums namn i danska Sorø, innan biotech-bolaget Asiros tog över driften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094