23948sdkhjf

Risenta tog hem ekopriset

Motiveringen: ”Risenta är nytänkande och i tiden."
För sjätte året i rad delades Garant Ekostjärnan ut, och det blev livsmedelsföretaget Risenta som tog hem priset. Ekostjärnan delas ut av organisationen Ekoweb och kategorisponsorn Axfood i syfte att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen.

Risenta vann över två andra nominerade – Reko Kyckling och Juica Sverige – och vinsten motiverades bland annat med hur nytänkande kan bidra till att nå nya konsumenter:

”Risenta är nytänkande och i tiden. Med till exempel vegobiffpulver där man bara adderar vatten gör Risenta bra och hållbar mat till något enkelt att tillaga även för en stressad småbarnsfamilj eller person som bara vill äta bra och hållbart, men inte har kunskapen kring att göra en egen vegorätt”, löd juryns motivering.

Tidigare vinnare inkluderar bland andra The Smiling Group, Green n' Lean och Sju gårdar. För att nomineras till priset krävs det att man med nytänk utvecklar ett eller flera led i värdekedjan från idé till butik.

– Jag tror det var kombinationen av lång erfarenhet av växande råvaror, innovativ skaparglädje och lyhördhet gentemot konsumenterna. Det ger oss en unik möjlighet att ta fram nya och inspirerande produkter, säger Niklas Truedsson, vd för Risenta, om varför man fick priset.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406