23948sdkhjf

Köttföretaget blir huvudleverantör till Coop

Ett nytecknat avtal gör att man levererar hela basutbudet för fläsk- och nötkött i 113 norrländska butiker.
Nyhléns Hugoson tecknar ett viktigt avtal som gör att man blir huvudleverantör till samtliga Coop-butiker i Norrland. De tidigare samarbetet utökas och köttföretaget får i och med avtalet ansvar för hela basutbudet för fläsk- och nötkött.

– Vi är glada över det fördjupade samarbetet med Coop i Norrland. Det skapar bra förutsättningar för en långsiktig och större efterfrågan på lokalproducerade köttprodukter, vilket är positivt för de norrländska köttbönder som vi samarbetar med, säger Johan Sjöblom, försäljningschef på Nyhléns Hugosons, i ett pressmeddelande.

Avtalet, som började gälla i januari, träffades med de fristående föreningarna Coop Nord och Coop Norrbotten. Totalt rör det sig om leverans av regionalt producerat kött under företagets namn till 113 butiker i Norrbotten, Jämtland, Västerbotten och Västernorrland.

I en kommentar till tidningen Norrländska Socialdemokraten säger Nyhléns Hugosons vd Magnus Nilsson att avtalet ger företaget en stabilitet, vilket gör att man kan arbeta mer långsiktigt med att leverera lokalproducerat kött.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.144