23948sdkhjf

Tidigare Spotify-direktör investerar i matsvinnsapp

Karma backas upp av tung investerare – förväntas tiodubbla antalet användare under 2017.
Spotifys tidigare marknadsdirektör, Sophia Bendz, investerar i maträddarappen Karma och blir delägare efter att ha köpt ett okänt antal aktier. Karmas tjänst är skapad med mål att sälja rabatterade restaurangportioner som blivit över efter luncherveringar och har ökat antalet användare med 80 procent under februari.

Sophia Bendz var under flera år marknadschef på Spotify, innan hon 2014 gick över till att investera på heltid. Numera arbetar hon på Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico.

– Karma har lyckats bygga en smart och skalbar produkt som löser ett tydligt problem. De är ett fantastiskt team och jag ser att Karma har möjlighet att ha en stor positiv påverkan på ett av samhället största utmaningar, och jag ser fram emot att få hjälpa dem på den resan, säger Sophia Bendz i ett pressmeddelande.

Sedan lanseringen i november har Karma i dag 30 000 användare och bolaget förväntar sig att öka antalet rejält – under 2017 beräknar man att minst tiodubbla antalet användare.

Nyligen öppnades appen upp så att restauranger över hela landet ska kunna annonsera ut mat som man inte vill slänga.

– Vi är väldigt glada över att få med Sophia Bendz i Karma-teamet. Hennes erfarenhet från Spotifys marknadsexpansion i Sverige och internationellt kommer vara guld värt nu när vi tar nästa steg i att minska matsvinnet över hela landet och vidare ut på nästa marknad, säger Elsa Bernadotte, medgrundare och operativ chef på Karma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079