23948sdkhjf

Se världens första odlade kycklingprodukt tillagas

Memphis Meats följer upp sin "clean meatball" med odlad anka och kyckling.
Andelsracet för labbodlat kött pågår för fullt. Bland deltagarna finns en rad startups som fått stora investeringar – från Impossible Burgers med hamburgare som "blöder" till det crowdfundade israeliska bolaget Supermeats.

Foodtechföretaget Memphis Meats ställde sig i rampljuset i och med produkten "clean meatball" förra året – en köttbulle gjord av odlat nötkött. Nu breddar det Silicon Valley-baserade företaget sitt sortiment med världsnyheter i form av labbodlat kyckling- och ankkött.

I samband med presentationen av de nya produkterna släppte man också en video, där man får se kycklingen lagas till på ett klassiskt amerikanskt vis och därefter provsmakas:



Skapandet av det som kallas "clean meat" tar faktiskt sin början ur boskap. Genom att ta köttceller från djuren, som man sedan matar med näringsämnen, kan man på så sätt odla köttet. Det tar mellan fyra till sex veckor tills dess att köttet vuxit sig tillräckligt stort för att ätas.

Memphis Meats, som hellre vill liknas med ett bryggeri än ett labb, förväntar sig att deras produkter kommer att skära ner kostnaderna för köttproduktionen avsevärt. Man planerar att släppa sina produkter på marknaden år 2021.

Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081