23948sdkhjf

Ökning av ostproduktionen efter internationell efterfrågan

Norrmejerier ser en allt större efterfrågan – nu säkrar man lagret inför nästa år.
Klassiska produkten Västerbottensost riskerade att bli en bristvara under nästa år, efter ökat intresse både nationellt och internationellt. Därför tog Norrmejerier beslutet om att utöka produktionen för att bygga upp lagret.

– Till sommaren 2018 behöver vi ha mer Västerbottensost i lager för att det ska räcka. Redan nu måste vi därför göra fler av de stora runda ostarna som ska lagras i minst 14 månader, säger Jörgen Öberg, affärschef Ost på Norrmejerier i ett pressmeddelande.

Enligt kommentarer från företagets kommunikationsansvarig, Mariann Holmberg till SVT Nyheter Västerbotten, innebär det inte några nyanställningar, men att man utökar arbetstiden på mejeriet i Burträsk. Från och med måndagen kommer personalen att ysta i dubbla skift – från fem till morgonen till två på natten.

När mejeriet byggdes ut för några år sedan var det just med en volymökning i åtanke.

– Vi följer planen att göra mer ost, men det är en smygande uppgång. Men ska investeringen betala sig är det viktigt att vi får producera över en längre tid på dygnet. Vi följer arbetstidslagarna, säger Norrmejeriers kommunikationsansvarig Mariann Holmberg till SVT Nyheter Västerbotten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109