23948sdkhjf

Lantmännen-chef i topp tio på maktlista

Aktuell hållbarhet utnämner Sveriges 101 mäktigaste personer inom hållbarhet – Lantmännens chef en av få med livsmedelskoppling.
När tidningen Aktuell hållbarhet listar Sveriges 101 mäktigaste personerna inom hållbarhet domineras listan av politiker, näringslivschefer, forskare och lobbyister. Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen, kvalar in på en tiondeplats som en av få på listan med koppling till livsmedel.

I motiveringen lyfter man bland annat upp hans vilja till samarbete:

”Som hållbarhetschef för Lantmännen främjar Claes Johansson samarbete inom branschen. Med uthållighet och idérikedom visar han vägen mot en mer hållbar livsmedelsproduktion. 2015 startade han upp initiativet Hållbar livsmedelskedja tillsammans med Ica”, skriver Aktuell hållbarhet.

– Det är kul att Lantmännens hållbarhetsarbete uppmärksammas i olika sammanhang. Detta är ett tecken på att det vi gör har betydelse och uppskattas i omvärlden, säger Claes Johansson i ett uttalande.

Några placeringar längre ner kommer också Lantmännens hållbarhetspartner Ica i form av Kerstin Lindvall, chief corporate responsibility officer inom Ica Gruppen. Hon tar plats 21 tack vare sina insatser i att lyfta Ica Gruppens hållbarhetsarbete.

Resterande personer som på något sätt är aktiva inom livsmedelsbranschen ser du nedan:

37. Adam Arnesson, entreprenör och bonde, även kallad Ekobonden.
38. Maria Smith, chef hållbarhetsstrategi, Ica.
44. Sofie Allert, grundare av Swedish Algae Factory­.
63. Azita Shariati­, vd för Sodexo.
70. Louise König, hållbarhetschef på Coop Sverige.

Se hela listan här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141