23948sdkhjf

Skånska kycklingföretaget stegar in i e-sortimentet

Mat.se plockar in ett brett sortiment av företagets klimatcertifierade kyckling.
Skånska Bjärekyckling, den enda producenten av klimatcertiferad kyckling i landet, blir nu del av Mat.ses sortiment. Bland de produkter man plockar in syns bland annat hel kyckling, kycklingwienerkorv och färsk kycklingfond.

– Att Mat.se har tagit in våra produkter känns som ett kvitto på att vårt fokus på riktigt bra djurhållning och arbete med reducering av klimatpåverkan har givit effekt, säger Robin Lundgren, vd för Bjärefågel, i ett uttalande.

I januari i år blev Bjärekyckling landets enda producent av klimatcertifierad kyckling, en märkning genom Svenskt sigill. Märkningen innebär att man bland annat minskat energianvändningen i uppfödningen, men också valt ut foder som påverkar klimatet mindre. Fodret som Bjärefågel använder sig av är till största del närodlat och baserat på majs, men också baljväxter och spannmål.

– Det är ett intressant företag med stor potential och det ska bli riktigt spännande att se hur vi kan växa tillsammans i framtiden, säger Robin Lundgren om samarbetet med det numera Axfood-ägda företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095