23948sdkhjf

Paradiset satsar på vegansk snabbmatskedja

Nya kedjan Taku-Taku, under ledning av kändiskocken Sebastian Schauermann, ska finnas i alla tre butiker.
Ledorden vegansk snabbmat lagad långsamt är det som bäst beskriver nya fast food-kedjan Taku-Taku. I veckan öppnar man första lokalen i en av dagligvarukedjan Paradiset Matmarknads butiker, som resultat av ett samarbete mellan kedjan, Paradiset, Risenta och Electrolux.

Planen framöver är att Taku-Taku ska finnas i Paradisets alla tre butiker i Stockholm, samt i de kommande etableringarna som Paradiset vill genomföra i andra delar av landet.

Bakom koncept och recept står kocken Sebastian Schauermann, känd för medverkan i bland annat TV4 Nyhetsmorgon samt genom flera publicerade kokböcker. Redan förra året lanserade han konceptet Taku-Taku på flera festivaler under sommaren

– Taku-Taku har bjudit på en av mina hittills bästa veganska matupplevelser och restaurangen har redan en självklar plats i Paradisets matmarknad, säger Johannes Cullberg, vd för Paradiset, i ett pressmeddelande.

Konceptet föddes ur fusion-tacos, där blandningen av indisk curry och mexikansk taco slogs ihop. Tanken är att spinna vidare på konceptet och göra innovativ vegansk street food.

– Veganer saknar ett ställe som är deras eget, det finns ingen kedja. Allt är svårtillgängligt för veganer och vegetarianer och ofta finns bara en enda rätt. Jag har sett att veganism varit en trend de senaste åren och tyckte det var dags att göra något eget, säger Sebastian Schauermann till tidningen Stockholm Direkt.

Enligt Risenta ser man samarbetet som en möjlighet att sprida och kallar Taku-Taku "en självklar plats" för företagets produkter.

– Vi är övertygade om att Taku-Taku kommer ge fler möjligheten att uppleva nya och spännande sätt att äta grönt på, säger företagets brand manager, Minja Moilanen Olofsson, i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125