23948sdkhjf

Dagarna räknas ner för Konsums chark

Förberedelserna inför Konsum Värmlands nedläggning av charkfabrik och bageri är i full gång.
Den sista september är sista dagen för Konsum Värmlands charkfabrik och bageri, som lägger ner efter många turer. Beslutet innebar att totalt 200 personer varslades för uppsägning i januari.

– Konkurrensen i dag är stenhård och vi måste förändra oss som alla andra, säger Klas Olsson, informationschef på Konsum Värmland, till Värmlands Folkblad .

Varseltiden har förlängts till mitten av augusti och förhandlingarna är inte avslutade – därför vet man ännu inte hur många som kommer behöva sägas upp i slutändan.

På andra ställen har man redan vägen utstakad. Man kommer att fortsätta tillverka tårtor och smörgåstårtor, vilket säkrar 17 tjänster. Samtidigt förhandlar man med lokala aktörer om brödtillverkningen

För charkprodukterna, som man ändå inte ville släppa, har man gjort klart med legotillverkaren Hemgården. Där kommer det tillverkas bland annat falukorv under varumärket Nästgårds.

– Nu är vi med och kör provkörningar där så att det blir samma recept. För Hemgården är det ju en affär i mångmiljonklassen och för oss är det viktigt med lokal tillverkning och att gynna lokala aktörer, säger Klas Olsson till VF.

Under tiden som omställningen görs byter man samtidigt successivt ut varorna som berörs, allt för att övergången ska upplevas som smidig för kunderna.

– Tanken är att kunden inte ska märka någon skillnad, säger Klas Olsson till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062