23948sdkhjf

Två nytillkomna medlemmar i Kött- och charkföretagen

Branschorganisationen kan räkna in både Fåddman och Globe foods som nya medlemmar under hösten.
Kött- och charktillverkaren Fåddman tillsammans med handelsföretaget Globe foods har under hösten blivit medlemmar i branschorganisationen Kött- och charkföretagen (KCF) – en utökning som organisationen välkomnar:

– Branschen får en starkare röst i dialogen med regering, myndigheter och i samhällsdebatten, säger Magnus Därth, vd för KCF, i ett uttalande.

Från Fåddmans håll (en tillverkare vars tre främsta produkter inkluderar kassler, bacon och stekfläsk) ser man att det är viktigt att vara med i en branschorganisation som både kan bevaka och driva företagets intressen.

Importören och exportören Globe foods, som riktar sig mot allt från storköksgrossister till detaljhandeln samt livsmedelsindustrin, ser att organisationen kan hjälpa dem både i Sverige och utomlands.

– Vi är ett handelsföretag med import från hela världen för att komplettera det svenska utbudet och kunna erbjuda en bred produktportfölj. Därför är det viktigt att vara med i en branschorganisation som kan företräda oss i frågor som berör hemmamarknaden, men också mer komplexa frågor på EU-nivå och där flera internationella organ är inblandade, säger Marcus Josberg, vd för Globe foods, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094