23948sdkhjf

Två nytillkomna medlemmar i Kött- och charkföretagen

Branschorganisationen kan räkna in både Fåddman och Globe foods som nya medlemmar under hösten.
Kött- och charktillverkaren Fåddman tillsammans med handelsföretaget Globe foods har under hösten blivit medlemmar i branschorganisationen Kött- och charkföretagen (KCF) – en utökning som organisationen välkomnar:

– Branschen får en starkare röst i dialogen med regering, myndigheter och i samhällsdebatten, säger Magnus Därth, vd för KCF, i ett uttalande.

Från Fåddmans håll (en tillverkare vars tre främsta produkter inkluderar kassler, bacon och stekfläsk) ser man att det är viktigt att vara med i en branschorganisation som både kan bevaka och driva företagets intressen.

Importören och exportören Globe foods, som riktar sig mot allt från storköksgrossister till detaljhandeln samt livsmedelsindustrin, ser att organisationen kan hjälpa dem både i Sverige och utomlands.

– Vi är ett handelsföretag med import från hela världen för att komplettera det svenska utbudet och kunna erbjuda en bred produktportfölj. Därför är det viktigt att vara med i en branschorganisation som kan företräda oss i frågor som berör hemmamarknaden, men också mer komplexa frågor på EU-nivå och där flera internationella organ är inblandade, säger Marcus Josberg, vd för Globe foods, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Det blir ett magrare julbord i år
Hon går in som styrelseordförande i Svenska Köttföretagen
AAK förvärvar bolag i Indien
Nu blir hon vd för Råsaft
Anrik livsmedelsgrossist ger sig in i dagligvaruhandeln
Globala livsmedelsjättarna backar i sina klimatambitioner
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109