23948sdkhjf

Mat-app bryter med mellanhand

Företagaren som genom sitt bolag anställde cykelbud för Wolt är misstänkt för ekobrott. Nu har mat-appen valt att avbryta samarbetet, skriver nyhetssajten Breakit.
Mat-appen Wolt, som finns i flera svenska städer, använder likt andra liknande tjänster cykelbud för att leverera mat från restauranger till kunder.

Dock anställer man inte cykelbuden själva, utan använder sig av mellanhänder som står som arbetsgivare. I förra veckan uppmärksammade nyhetssajten Breakit att företagaren bakom det bolag Wolt använder sig av, Evolveras, sedan 2015 är misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Dessa brott ska ha begåtts i andra bolag.

Mannen ska tidigare ha varit häktad under en månad 2015, och det pågår nu en förundersökning i ärendet. Enligt mannen själv är han inte längre involverad i Evolveras, men enligt Breakit har mannen bland annat skrivit på anställningsavtalen för cykelbuden.

Inför Wolts lansering i fler svenska städer är det också Evolveras som skött rekryteringen av cykelbud.

När sajten på onsdagen ber Wolt kommentera uppgifterna uppger bolagets Sverigechef att man inte kände till brottsmisstankarna. Däremot visste man att Evolveras lämnat in årsredovisningen för sent, något som gjorde att man "haft extra koll på företaget".

På fredagen uppgav Wolt till Breakit att man valt att bryta samarbetet med Evolvera, då det framkommit för många brister.

– I går fick vi ytterligare information om företagets finansiella ställning samt allvarliga brister i bokföringen. Vi har därför informerat Evolveras om att vi kommer att häva avtalet med omedelbar verkan, sade Carl Zetterqvist, chef för Wolts svenska verksamhet, till Breakit .

Wolt-chefen säger vidare att man måste arbeta med bolag som har hållbara affärsmodeller och agerar professionellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.361