23948sdkhjf

Tidig rusch för Zoégas julkaffe

Årets begränsade julkaffe har lämnat lagret – "Tyvärr finns det inget mer kaffe att beställa".
Zoégas julkaffe för året, som släpptes i begränsad upplaga i slutet av oktober, har sålt slut. Och det finns ingen möjlighet att köpa in mer, då det gjordes på en specifik skörd, menar rosteriet.

– Årets julkaffe är nu helt slut på Zoégas lager. Det som finns på butikshyllan i dag är det som finns kvar. Tyvärr finns det inget mer kaffe att beställa eftersom hela skörden har använts, säger Hans Nilsson, marknadschef på Zoégas.

Kaffet är ett resultat av Zoégas hållbarhetsprojekt i Rwanda, som fokuserar på bland annat kvinnligt entreprenörskap. Skörden som utgör årets julkaffe, bestående enbart av Arabica-bönor, är köpt från kvinnliga odlare som deltagit i rosteriets utbildningar i landet.

Utöver skörden köpte Zoégas också korgar som kvinnorna väver i väntan på nästa skörd – även dessa är snart slut, tillägger Hans Nilsson.

– Försäljningen av korgarna har gått i samma takt som julkaffet och är också snart slut, vilket är positivt, eftersom överskottet går tillbaka till de kvinnliga bönderna så de ska kunna fortsätta med sin verksamhet, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078