23948sdkhjf

Finlands största ekokedja till Sverige

Ruohonjuuri öppnar sin första svenska butik i Stockholm efter årsskiftet – följs även av nätbutik.
I slutet av september avslöjade finska kedjan Ruohonjuuri att man kommer att etablera en butik i Sverige. Nu avslöjar man när butiken, som går under namnet Happy food store, kommer att ha premiär.

11 januari nästa år öppnar man det som blir kedjans elfte butik totalt, på Sveavägen i Stockholm. Butiken kommer, utöver ekologiska livsmedel, även att sälja naturkosmetika och hälsoprodukter. I anslutning till butiken öppnar man raw food-verksamheten Green Street Café, samt en nätbutik som riktar sig mot svenska kunder.

– Det känns fantastiskt inspirerande och roligt att äntligen kunna öppna Happy Food Store i Sverige. Vi har under många år fått förfrågningar från svenska kunder som besökt våra butiker i Finland, säger Happy food stores Sverigechef, Bength-Eric Pettersson, i ett pressmeddelande.

I en intervju med tidningen Market tidigare i år berättar Sverigechefen att Ruohonjuuri har som mål att etablera ett tiotal butiker i Sverige de närmsta åren, och menar samtidigt att man bjuder upp till match med svenska kedjan Paradiset.

Enligt företaget består strategin bland annat av att prioritera samarbeten med inhemska leverantörer när man bygger sortiment. Kedjan, som först grundades 1982, har också gjort sig kända för att varje månad donera vinsten på en specifik kampanjvara till olika välgörenhetsprojekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078