23948sdkhjf

Alvestaglass tror på ökad export

Bolaget i senaste delårsrapporten: "Vi har väldigt höga målsättningar för 2018".
Under perioden juli till september i år uppgick Alvestaglass omsättning till cirka 24 miljoner kronor, en ökning från de 15,9 miljoner man omsatte under motsvarande period förra året. Räknat på årets tre första kvartal har man ökat omsättningen till cirka 64 miljoner kronor, jämfört med förra årets 42,4 miljoner under samma period i fjol.

Enligt företaget har man under den senaste perioden fokuserat på att förbereda sig för nästa år, ett år som man tror kommer vara präglat av stark utveckling och expansion. I delårsrapporten skriver man att bolaget har "väldigt höga målsättningar för 2018" och att man anställer både i produktion och säljkår för att möta en ökande efterfrågan.

Framförallt ser man export som en viktig gren. I dagsläget motsvarar exporten cirka 13 procent av den totala omsättningen, något man tror kommer att öka under nästa år – bland annat med hjälp av ett femårigt distrubtionsavtal i Norge. Enligt Alvestaglass är avtalet i modell "större" och man är nu i slutfasen för att teckna detta.

Utöver detta arbetar man också för avtal för försäljning på fler marknader:

"Som ett led i detta har Alvestaglass inlett flera processer där bolaget kommer att utveckla fler exportvänliga och innovativa produkter för lansering under 2018", skriver man i rapporten
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062