23948sdkhjf

Clas Ohlson köper andelar i Mathem

Detaljhandelskedjan investerar 221 miljoner kronor – kommer erbjuda egna varor med hemleverans via Mathems plattform.
Clas Ohlson köper 10 procent av e-handelsaktören Mathem, i en affär värd 221 miljoner kronor. Samtidigt tecknar man ett samarbetsavtal som innebär att kunder ska kunna beställa stora delar av Clas Ohlsons sortiment via Mathems plattform, för att få dessa hemlevererade.

Enligt Clas Ohlsons vd, Lotta Lyrå, ser man det här som en ny väg att nå kunder, samtidigt som man gör sortimentet mer tillgängligt genom att erbjuda hemleveranser. Främst kommer man att sälja förbrukningsvaror via Mathem, men även till exempel köksutrustning och städprodukter.

– Många av Clas Ohlsons storsäljare är förbrukningsvaror för hemmet. Kundernas köpmönster för den här typen av varor liknar i hög utsträckning mönstret för köp av livsmedel. Samarbetet gör vårt sortiment mer tillgängligt för kunderna med snabba och flexibla leveranser vilket är en nyckel för framgångsrik e-handel, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef för Clas Ohlson, i ett pressmeddelande.

Från Mathems håll ser man att det extra utbudet på plattformen gör att kundupplevelsen blir bättre, menar Tomas Kull, Mathems vd och grundare.

Köpet går igenom 22 december, samma dag som Mathem kommer att hålla en extra bolagsstämma. Där ska Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå föreslås som ny styrelseledamot i bolaget. I och med Clas Ohlsons investering blir man den fjärde största ägaren i Mathem, bakom bland andra grundarna själva.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078