23948sdkhjf

Bucht om exportsatsningen: Största någonsin

Under nästa år sjösätter regeringen flera satsningar för att öka livsmedelsexporten. Enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht vill man höja ambitionen rejält.
Under nästa år kommer regeringen att satsa 48 miljoner kronor i en rad olika projekt för att öka den svenska livsmedelsexporten.

Enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) är det den största satsningen på livsmedelsexport hittills och syftar till att höja ambitionen.

– Genom att öka exporten får svenska livsmedelsföretag en stabilare grund att stå på. Det gynnar företagen och jobben, som framför allt finns på svensk landsbygd, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

Bland projekten finns bland annat tillsättningar av tre stycken livsmedelsexportansvariga – en följd av en tidigare tillsättning av ett lantbruksråd i Peking i syfte att öka exporten till Kina, något man anser som lyckat.

De marknader man nu vill rikta in sig på omfattar USA, Kanada, Japan, Sydkorea samt Sydostasien. Dessa ska hjälpa svenska företag att knyta kontakter på de olika marknaderna för att sedan hitta nya exportmöjligheter.

Andra projekt man kommer att sjösätta inkluderar bland annat Business Swedens framtagande av en strategi samt ett operativt program för att stärka exporten av svenska ekologiska livsmedel.

Business Sweden ska även genomföra regionala exportprogram för livsmedelsföretag med vad regeringen kallar "stor exportpotential" – ett analysunderlag som organisationen också ansvarar för att ta fram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062