23948sdkhjf

Mindre matsvinn i fokus för Axfood nästa år

Koncernen beräknar donera 400 ton livsmedel som en del i att minska matsvinnet under 2018.
I dagsläget donerar 108 butiker och lager inom Axfood-koncernen mat som annars skulle slängt, en siffra som man kommer att fokusera på höja nästa år. Enligt beräkningen kommer man att donera 400 ton livsmedel under 2018, ett år där matsvinnet ses som ett problem i fokus.

– Att minska matsvinnet är en av våra viktigaste frågor under nästa år, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, i ett pressmeddelande.

Willys står i dag för den största delen av donationerna, där ett 80-tal av kedjans butiker skänker mat. Enligt koncernen har antalet butiker, lager och andra bolag inom Axfood som donerar mat ökat kraftigt under de senaste två åren och att antalet butiker som väljer att skänka fortsatt ökar.

– Det känns bra att utvecklingen har gått så fort och det finns nu ett enormt engagemang i våra butiker för att minska matsvinnet, säger Karin Bildsten, projektledare inom Axfoodkoncernen för minskat matsvinn.

Bland annat går donationerna till de sociala livsmedelsbutikerna inom Matmissionen, ett initiativ som Axfood var med att starta. Den ingår i Stockholms Stadsmissions Matcentral, dit flera stora livsmedelsföretag anslutit sig som donatorer under de senaste månaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079