23948sdkhjf

Ny huvudägare i Bergfalk

Grossisten vill ta nästa kliv med hjälp av nya partnern.
Investeringsfonden Litorina V AB förvärvar majoriteten av aktierna i grossisten Bergfalk AB, och kommer framöver att fungera som aktiv partner i företaget. Grossistens tidigare huvudägare är tillsammans med ledning fortsatt kvar som betydande delägare i Bergfalk.

I och med investeringen ser Bergfalk och Litorina att företaget, som utöver den svenska verksamheten även är verksamma i Finland sedan 2016, nu kan växa på hemmaplan och möjligtvis även på övriga nordiska marknader.

Enligt Lars Bengtsson, vd och delägare i Bergfalk, vill man genom partnerskapet dra nytta av Litorinas erfarenhet av bolagsbyggande och dess nätverk av industriella rådgivare för att ta ytterligare steg.

– Vi har byggt en stark organisation med duktiga medarbetare och ett respekterat varumärke och ser nu fram emot att ta nästa kliv i utvecklingen genom att ytterligare förstärka vår marknadsposition, både organiskt och genom fler förvärv, säger han i ett pressmeddelande.

Från Litorinas håll kallar man investeringen för "spännande" och tar speciellt upp ett ökat fokus på förvärv som en kommande strategi.

– Vi ser fram emot att stötta ledningen i att driva den fortsatta utvecklingen av bolaget, inte minst genom ett intensifierat förvärvsfokus i en fragmenterad marknad, säger Lars Verneholt, partner på Litorina V Advisor, som fungerar som investeringsrådgivare åt Litorina V.

Senast 2015 förvärvade Bergfalk företaget Josef Lammhouse , och har sedan dess ökat omsättningen till drygt 550 miljoner kronor.

Litorina har i dagsläget en portfölj bestående av tolv bolag, vilket bland andra omfattar Euroflorist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079