23948sdkhjf

Nutella orsakade kaos i Frankrike

Stor rabatt orsakade anstormning till butikerna.

Fransmännen gillar verkligen sin Nutella. Det är iallafall slutsatsen man kan dra när dagligvarukedjan Intermarché sänkte priset på den kända hasselnötskrämen med hela 70 procent.

Prisraset fick nämligen kunderna att flockas till butikerna där kaosartad stämning med knuffande och trängsel utbröt i delar av landet, samtidigt som de anställda desperat försökte fylla på hyllorna, det skriver The Independent.

I en butik i L’Horme i Loireregionen fick en kund till och med ett blått öga efter ett slag enligt en anställd i butiken som sålde slut på Nutella på endast 15 minuter.

I en annan butik i Rive-de-Gier i centrala Frankrike sålde 600 burkar slut på fem minuter.

– En kvinna drogs i håret, en äldre dam fick en burk kastat mot huvudet och en tredje fick en blodad hand, det var hemskt, sa en av kunderna i butiken.

Vissa handlare försökte hantera situationen genom att begränsa antalet burkar per kund samtidigt som polis fick tillkallas på flera platser i landet.

Tillverkaren Ferrero har gått ut med att de tycker våldet är avskyvärt och att de distanserar sig från Intermarchés rea.

Fransmännen äter näst mest Nutella i världen med sina nästan 100 miljoner burkar om året, endast grannlandet Tyskland konsumerar mer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08