23948sdkhjf

Icagruppen ökade försäljning

Tog nya marknadsandelar under kvartalet.

Icagruppen redovisar en ökad omsättning på 27,8 miljarder kronor för årets fjärde kvartal, jämfört med 26,9 miljarder kronor för samma period föregående år. Rörelseresultatet, rensat för engångsposter, minskade något till 1,17 miljarder kronor (1,18).

För helåret 2017 ökade omsättningen till 106,4 miljarder kronor (103,6) medan det justerade rörelseresultatet minskade till 4,642 miljarder (4,669). I rörelseresultaten ingår kostnader för den planerade integrationen av den inköpta IKI-kedjan i Litauen.

– Vår butiksförsäljning i Sverige hade en väldigt bra avslutning på det tredje kvartalet och vi kan nu konstatera att denna utveckling har fortsatt genom årets avslutande kvartal. En sammanvägning av olika källor indikerar att vi utvecklats bättre än marknaden. I slutet av februari kommer definitiva siffror så då vet vi säkert, säger koncern-vd:n Per Strömberg i en bokslutskommentar.

Han lyfter också framökad emv-försäljning och en kraftigt ökning av färdiga måltidslösningar.

– Försäljningstillväxten för denna produktkategori har för helåret varit runt 6 procent och kommer fortsatt att vara i fokus 2018, säger Per Strömberg.

I samband med bokslutet avslöjar också Ica att kedjan kommer att öppna ett plocklager för e-handel, en så kallad darkstore, i Stockholm. Det ska ske senast det tredje kvartalet i år.

Styrelsen föreslår också att aktieutdelningen höjs med 50 öre till 11 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078