23948sdkhjf

Tidigare Coop- och Ica-vd föreslås till Lantmännen

Sonat Burman-Olsson, tidigare vd för Coop Sverige och vice vd i Ica Gruppen, föreslås ta plats i Lantmännens styrelse.
Inför Lantmännens föreningsstämma har två av de fyra ledamöter vars mandattid går ut valt att inte ställa upp för omval.

Pauline Lindwall och Thomas Magnusson utgår och i deras ställen föreslår valberedningen Sonat Burman-Olsson, tidigare vd för Coop Sverige samt vice vd och finanschef för Ica Gruppen, tillsammans med Kerstin Arnemo som nya styrelseledamöter.

– Kerstin Arnemo och Sonat Burman-Olsson har båda en gedigen erfarenhet av såväl operativa som strategiska uppdrag och har verkat på olika positioner inom företag kopplade till lantbruk och livsmedel, vilket kommer vara en tillgång i styrelsearbetet, säger Kjell Eriksson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Sonat Burman-Olsson lämnade vd-posten i Coop Sverige i augusti förra året och sitter i dag i styrelserna för bland annat Lindab, ICC Sverige och Izettle. Hon har tidigare även varit ordförande i Svensk Dagligvaruhandel.

För de andra två ledamöter vars mandattid går ut, Ulf Gundemark och Ove Gustafsson, föreslår valberedningen omval. Föreningsstämman hålls den 7 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11