23948sdkhjf

KTH blir delägare i vegan- och insektsföretag

Svenska företaget Nutrient fokuserar på både växtbaserat och insekter – nu går KTH in som delägare genom sitt investeringsbolag.
Företaget Nutrient har i dagsläget utvecklat en vegansk produkt – en svensk variant på tempeh, gjord på gula ärtor. Samtidigt riktar man också in sig på livsmedel baserade på insekter, och var ett av de nio företag som var med i grundandet av branschorganisationen Insektsföretagen.

Nu får företaget tillgång till större resurser genom en ny delägare i bolaget. KTH Holding, teknikhögskolan KTH:s investeringsbolag, gjorde nämligen klart med ett köp av en "liten andel" i Nutrient, skriver sajten AGFO .

Trots att många koncept och företag får stöd via KTH är det inte särskilt många som får den här typen av fokus, kommenterar KTH Holdings vd Lisa Ericsson:

– Av de cirka 300 affärsidéer som stöttas varje år av KTH Innovation, går KTH Holding in i ungefär fem bolag som delägare. Vi tror mycket på Nutrients affärsidé och team, säger hon enligt AGFO.

Nutrient och KTH har sedan tidigare sammanförts, då företaget varit i november förra året kom in i KTH Innovations förinkubator – ett program som syftar till att utveckla företagskoncept.

Hur mycket Nutrient får genom KTH Holdings investering vill man inte avslöja, säger företagets grundare Adam Engström till sajten Breakit.

KTH Holding är ett statligt aktiebolag som förvaltas av KTH:s universitetsstyrelse. Bolaget investerar i startup-bolag som bottnar i forskning eller undervisning vid KTH.
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158