23948sdkhjf

Toms investerar historiskt stort för ökad produktion

Enligt den danska choklad- och godisproducenten bakom bland annat Anthon Berg rör det sig om investering av ett "tresiffrigt miljonbelopp", som bland annat innebär ny fabrik.
Choklad- och godistillverkaren Toms kommer under året att investera "ett större, tresiffrigt miljonbelopp" för att kunna öka produktionskapaciteten, enligt ett pressmeddelande.

Investeringen, som enligt företaget själva är en av de största de gjort, ska gå till att utveckla de två produktionsanläggningar man har i danska orterna Ballerup och Hvidovre, samt till att öka nuvarande verksamhet i Polen – där man också bygger nu fabrik.

Enligt vd Carsten Lyngsø Thomsen behöver företaget modernisera, men investeringen ska också läggas för att kunna öka på alla de marknader man är aktiva inom.

– Det är en av de största investeringarna i Toms historia, och det blir avgörande för att vi ska kunna realisera vår ambitiösa tillväxtstrategi samt för att öka marknadsandelar i Danmark, Tyskland och på våra övriga marknader, säger han i en kommentar.

Framöver kommer man att vidareutveckla på produktsidan, både vad gäller många av de klassiska varumärken man har på den danska marknaden, men även inom nya koncept. Dessutom kommer man att skruva upp marknadsföringen – främst för de tyska premiummärkena Hachez och Fedora, säger vd:n.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094