23948sdkhjf

Nytt namn, ny arena – och fler ämnen

Konferensen Livsmedelsförpackningar i fokus återkommer – nu som Pack Point Nordic. Fokus är fortsatt på livsmedelsförpackningar, men med nytt namn vill arrangörerna visa att andra aktuella ämnen om förpackningar får plats.
I år arrangeras för tredje gången konferensen Livsmedelsförpackningar i fokus, men i år passar man på att byta namn och plats. Med nya namnet Pack Point Nordic och ett byte till Cirkus i Stockholm vill man få in både fler ämnen och fler deltagare.

Programmet kommer precis som tidigare år att kretsa kring livsmedelsförpackningar, där ämnena som tas upp omfattar hållbarhet, plastförpackningar, livsmedelssäkerhet, innovationer och trender.

– Det blir ett brett program med intressanta diskussioner om aktuella, för att inte säga "heta", ämnen på företagens förpackningsagenda. Företag som är förebilder och har framgång kommer att berätta sin story om hur förpackningar hjälpt dem att lyckas, säger Per-Stefan Gersbro, projektledare på medarrangören Packmarknaden.

En av talarna på konferensen är Johan Bodén, medgrundare av det ukrainska livsmedelsföretaget Chumak. Efter att i ung ålder flyttat till Ukraina för att starta företag är han i dag, cirka 25 år senare, på väg in på en ny marknad med nystartade livsmedelsföretaget Deneast – nämligen Vietnam.

– Vi sätter upp en produktionsanläggning för fyllning av livsmedel i förpackningar från Tetra Pak. Det är såväl flytande som fasta livsmedel. Anläggningen blir en språngbräda för utländska företag som vill etablera sitt varumärke i Sydostasien, men inte vill investera i egen produktionskapacitet, säger Johan Bodén.

På konferensen kommer han att berätta om sina erfarenheter att etablera livsmedelstillverkning i utlandet med föredraget "How you conquer new markets".

Pack point Nordic går av stapeln 18 april på Cirkus i Stockholm. Konferensen arrangeras av Food Supplys systermagasin Packmarknaden och Fri Köpenskap, i samarbete med Livsmedelsföreningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099