23948sdkhjf

Foodmarks flytt snart fullbordad

Sedan 2015 har planerna på att samla ihop verksamheten till Haninge varit i rullning. Nu är flytten från flera orter igång.
I slutet av 2015 sade Arla upp Fjällbrynts hyreskontrakt för fabrikslokalen i Östersund – det var startskottet för en omstrukturering för ägarbolaget Foodmark.

Enligt plan skulle verksamheterna i Östersund, Norrköping, Spånga och färdigvarulagret i Jordbro, istället samlas under ett tak i Haninge. Enda undantaget var produktionen i gotländska Klintehamn, där man tillverkar potatis- och rödbetssallad.

Nu står produktionsanläggningen i princip klar och man har påbörjat fabriksflytten – färdigvarulagret har redan flyttat in.

I slutändan räknar man med leveranser på totalt 22 000 ton livsmedel per år, vilket omfattar bland annat messmör, mjukost och dressingar. Samtidigt beräknar man att sysselsätta mellan 100 och 120 personer, rapporterar Nynäshamnsposten .

Just fabrikens placering, i industriområdet Albyberg söder om Haninge, valdes på grund av närhet till både motorvägen och kommande Tvärförbindelse Södertörn.

– Transportmässigt blir det här perfekt. Vi kommer också att få hit våra transporter smidigt från Gotland. Ur hållbarhetssynpunkt blir det helt fantastiskt att alla våra transporter kan gå från ett enda ställe till kunderna, säger produktionsdirektör Mikael Larsen till Nynäshamnsposten.

Flytten planeras enligt Foodmark pågå fram till oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062