23948sdkhjf

Originalbagarn och Polarbröd är överens

Affären i hamn – EMV-producenten köper ett av Polarbröds tre bagerier och ökar därmed kapaciteten med 30 procent.
I förra veckan gick Polarbröd och Originalbagarn ut med beskedet att en affär parterna emellan var nära förestående, något Food Supply pratade med Originalbagarns vd Rolf Hagen Norling om .

Affären genomfördes till slut under måndagen, vilket innebär att Originalbagarn förvärvar Polarbröds industribageri i Omne.

Samtidigt tecknas också ett långsiktigt leveransavtal: Omnebageriet, som efter köpet nu heter Originalbagarn Höga Kusten och blir koncernens näst största, kommer framöver att fungera som en underleverantör till Polarbröd.

Bakgrunden till varför Originalbagarn köper bageriet ligger främst i att man vill stå emot konkurrens från utlandet.

I och med förvärvet strukturerar man också om produktionen – framöver kommer bolagets tre bagerier specialisera sig på olika områden. Bageriet i Växjö ska nu fokusera på limpor, i Nynäshamn riktar man in sig på kaffebröd och hos nyförvärvet kommer portionsbröd och förjästa degämnen vara huvudspåret.

– Vi är övertygade om att konkurrensen från inhemska och utländska aktörer kräver att vi förstärker vår profil inom varje produktområde och förvärvet av bageriet i Omne har stor betydelse i det arbetet, säger Originalbagarns vd Rolf Hagen Norling.

Förvärvet innebär också att man ökar den totala produktionskapaciteten med omkring 30 procent.

Anledningen till att Polarbröd säljer bageriet ligger främst i att det varit under press, både gällande beläggning och lönsamhet. Istället satsar man nu vidare på sina två kvarvarande, större bagerier i Älvsbyn och Bredbyn.

Genom försäljningen kunde man också se till att personalstyrkan med drygt 30 anställda fortsatt kan arbeta kvar, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125