23948sdkhjf

Hon ska basa över äggorganisationen

Branschorganisationen Svenska ägg rekryterar ny verksamhetsledare från LRF.
Marie Lönneskog Hogstadius, närmast företagsutvecklare vid LRF och tidigare matkonsult på Hushållningssällskapet, utses till ny verksamhetsledare för branschorganisationen Svenska ägg. Hon ersätter därmed Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare sedan 2012, som valt att lämna för nya utmaningar.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Marie. Hennes långa erfarenhet inom livsmedelsproduktion och starka engagemang för svensk mat kommer hon kunna bidra till att stärka och utveckla vår bransch ytterligare, säger Axel Lagerfelt, ordförande för Svenska ägg, i ett uttalande.

I den nya rollen kommer Lönneskog Hogstadius att fokusera på att fortsatt lyfta fram fördelar med svensk produktion, något hon själv ser är på uppgång i stora delar av branschen.

– I takt med att konsumenternas kunskap och krav på kvalitet och hållbarhet ökar så ökar också efterfrågan på svenskt. Då gäller det för oss i branschen att leva upp till och helst överträffa de krav som ställs, samtidigt som vi ska bli ännu bättre på att lyfta fram våra svenska mervärden, säger Marie Lönneskog Hogstadius.

I och med den nya rekryteringen flyttar man också Svenska äggs kansli från Skara till företagsparken Vreta Kluster utanför Linköping, där det i dagsläget finns planer på att en tillbyggnad med fokus på bland annat fjäderfä.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078