23948sdkhjf

Dryckesdistributör flyttar verksamheten

Galateas dotterbolag KGA Logistik får dubblad lagerkapacitet med större anläggning – flyttar med cirka 60 anställda.
KGA Logistik, en av Sveriges största distributörer av alkoholprodukter, har i dag sitt huvudkontor i Karlskoga med cirka 60 anställda. Till hösten blir det en stor förändring – då flyttar man istället hela verksamheten till Örebro.

Bakgrunden till flytten ligger främst i att man vill fortsätta växa. Genom ett nyligen tecknat avtal med logistikfastighetsbolaget Prologis får man hyra en 33 000 kvadratmeter stor distributionsanläggning, som tidigare huserat företaget Elektroskandia.

Den tidigare hyresgästen har redan flyttat ut, och Prologis kommer nu att renovera lokalerna. Enligt Prologis kommer det bli "en betydande uppgradering", som ska förbättra hållbarheten och funktionaliteten.

Tillgången till renoverade lokaler innebär en fördubbling av lagerkapaciteten, samtidigt som man identifierar Örebro som en strategisk knutpunkt.

– Vårt beslut att flytta till Örebro beror till stor del på den flexibilitet som Prologis hyresavtal erbjuder och de förbättrade möjligheterna att arbeta effektivt i den nya lokalen. Vårt företag växer ständigt och är i stort behov av mer logistikyta. Vi vill ha möjlighet att expandera på samma plats, vilket Prologis kan erbjuda, säger Roger Törnqvist, vd för KGA Logistik.

KGA Logistik är ett oberoende dotterbolag till Galatea, som i sin tur ägs av restauranggrossisten Martin och Servera group. Största kunden i dag är Systembolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094