23948sdkhjf

Ica storinvesterar för näthandel

Koncernen lägger 600 miljoner på näthandelslösning från brittiska nätjätten Ocado.
Ica Sverige väljer att satsa stort på ett nytt näthandelssystem – under åren 2018-2022 kommer man investera 600 miljoner kronor för att byta till en helautomatiserad e-handelslösning från brittiska Ocado.

För 2018 ligger investeringen på 200 miljoner kronor, medan själva bytet till Ocados plattform beräknas till 2021. Det är också ett år innan Icas nya högautomatiserade e-handelslager står färdigt i Stockholmsregionen – med teknologi från Ocado, vars lösning innebär att robotar plockar varorna.

I samband med plattformsbytet meddelar Ica Gruppen att projektet även kommer att innebära investeringar på runt 500 miljoner kronor inom Ica Fastigheter.

Det tecknade avtalet med Ocado beskrivs som ett samarbetsavtal, liknande de som det brittiska företaget tidigare skrivit med andra dagligvaruaktörer i Storbritannien, Kanada och Frankrike.

Det ger också exklusiv rätt i Sverige och de baltiska länderna, förutsatt att Ica klarar av att nå på förhand utsatta tillväxtmål.

– Avtalet innebär att Ocado kommer att anpassa sin världsledande e-handelsplattform till Icas affärsmodell med fria handlare. Samtidigt drar vi nytta av att Ocado kommer att fortsätta utveckla sin plattform till sig själva och flera andra ledande dagligvaruföretag. Ett automatiserat e-handelslager gör att vi kan ge kunderna ett bredare utbud och bättre leveranser, samtidigt som det effektiviserar Icas logistikflöden, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079