23948sdkhjf

Färre ägare i charkföretaget

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Fem ägare blir tre hos Jakobsdals charkuteri – som i samband med ägarförändringarna behöver rekrytera ny vd.

Familjeföretaget Jakobsdals charkuteri genomgår flera förändringar: i och med att två av de fem delägarna i bolaget väljer att lämna sina anställningar övertar de tre återstående ägandet i bolaget – samtidigt påbörjas rekryteringen av ny vd.

Det är bolagets vd Maria Skårberg och fabrikschefen Susanne Tinér som valt att gå vidare vilket innebär att Magnus Pettersson (försäljningschef), Annika Plantoft (marknadschef) och Hans Pettersson (produktutvecklare) står kvar som de tre delägarna i Göteborgsföretaget.

– Jag och mina syskon, Hans och Annika, är väldigt glada och stolta att familjeföretaget Jakobsdals charkuteri lever vidare i samma anda tillsammans med alla våra fantastiska medarbetare, säger försäljningschefen Magnus Pettersson i en kommentar.

Läs också: Korv kan innehålla metall – återkallas

I och med att vd:n lämnar ska Jakobsdals nu påbörja en vd-rekrytering, där man siktar mot att rekrytera externt. I samband med sökandet efter en ny vd kommer också en rekrytering av ny fabrikschef att dras igång.

Tills dess att nya vd:n är på plats tar ekonomichefen Louise Hedström över som tillförordnad vd, meddelar Jakobsdals.

Charkföretaget, som har både huvudkontor och produktion i Göteborg, har i dag omkring 100 anställda och omsatte drygt 250 miljoner kronor enligt senaste årsredovisningen.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Willys introducerar ”Bröl”

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Nya matkoncept till Täby centrum

Två toppar årets julöl

Test av årets julöl och andra juldrycker – två öl i topp bland många fina brygder.

Matsmart och Blossa räddar 24 000 flaskor glögg

"Att slänga den fantastiska drycken var aldrig ett alternativ för oss"

Anrik lanthandel lägger ner

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Jäst gör fiskfoderolja av halm

Årets livsmedelshalvdag på Empack

SIA Glass byter vd

Rolf Frid lämnar över till Stefan Carlsson.

Valio utbildar sina bönder i kolbindande jordbruk

Målet är en koldioxidneutral mjölkproduktion.

Näringsrik mat ger hälsoeffekter

Enligt en ny rapport i Science är fördelningen mellan fett och kolhydrater oviktig ur hälsosynpunkt. Man bör istället fokusera på näringsrika livsmedel.

Fortsatt mindre kött och matfågel på tallriken, men mer svenskt

Jordbruksverket har undersökt svenskarnas köttvanor.

Coop återkallar charkprodukter

Här är hela listan.

Estrella stöttar Musikhjälpen med snacksauktion

Få chansen att besöka chipsfabriken.

Han är ny vd på Sales Support

Nu öppnar Ölands första nätmathandel

Arvid Nordquist planerar nytt kafferosteri – kan ge 200 nya jobb

Rosteriet placeras i Järfälla.

Ny kommunikationsdirektör för Fazer Food Services Sverige

Tillträder tjänsten i januari.

Veganexpert granskar utbudet i butikerna

Food Supplys systersajt Fri Köpenskap och bloggaren Gustav Johansson jämför utbudet i fyra butiker.

Coop återkallar skinka – kan innehålla listeriabakterier

Konsumenterna uppmanas lämna köpta produkter i butik.

Från pappersflaskor till bananband

För årets sista Pack@lunch var fokus livsmedelsförpackningar och hade BillerudKorsnäs som värd för cirka 140 deltagare.

Gateau öppnar pop-up butiker i H&M HOME:s nya konceptbutiker

"Ett spännande samarbete"

Köttfärs återkallas – kan innehålla salmonella

Återkallelsen gäller sju produkter.

Liten handlare blev superföretagare

Så blev Handlar'n i Ursvik en av två på årets superföretagarlista.

Kavlis medarbetare delar ut miljonbelopp till välgörenhet

Matsmart retirerar från Norge

Delicato byter säljbolag

Matleveranstjänst till Malmö

Saffran hamnar på kryddhyllan

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Student öppnar obemannad butik

Han bjöd snattarna på lunch - då minskade stölderna

Här är årets bästa matböcker

Orkla lägger bud på Kotipizza

Svenska Lantchips tillverkar världens miljösnällaste chips

Se alla Företagens egna nyheter

Nytt fryslager åt GB-Grossisten

Kombinera fritt med nästa generations modulära drivsystem

Naturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktar

IMA DAIRY & FOOD Erca är förhandlad av Bull Salicath ApS

Trevlig helg

Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknader

EC-fläktar som styrs via MODBUS kan på sikt bli självlärande med hjälp av Artificiell Intelligens

ebm-papst tar GreenTech till en ny nivå och lanserar GreenIntelligence

Mirit Glas har ett av det största och mest välsorterade utbud av glasrör och glasstavar

Bull Salicath ApS

Julkalender SSI Schäfer

SSI Schäfer Julkalender 2018

Motordrivna membranpumpar för livsmedelsindustrin

Naturliga "clean label" färger och extrakt för drycker

Carlsson & Möller AB

Universal koppling till IO-Link

Enkel och praktisk IO-Linklösning

Spara energi för en halv miljon kronor per år

Frystorkad avokadopulver - lätt, hälsosamt och minimalt svinn

Biggans såser fylls med komplett fyllningslinje från Christian Berner

Program för fläktval och beräkningsfunktion underlättar för både OEM-företa...

Trioplast - WE ARE #4

EC-lågenergifläktar på ExpoKyla i Malmö och Helsingborg

Mirit Glas leverar säkerhetsglas – glas for beskyttelse

IMA DAIRY & FOOD Hassia är förhandlad av Bull Salicath ApS

Sänd till en kollega

0.242