De bildar styrelsen i nygamla organisationen

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Fisk- och skaldjursrådet är fristående efter 25 år inom andra organisationer – nu har man också valt sin första styrelse.

Frågor som Fisk- och skaldjursrådet driver:

  • Vara talesman för branschen i fråga om HAV:s spårbarhetssystem tillsammans med Svensk Dagligvaruhandel
  • Revidera och utveckla tidigare framtagna branschriktlinjer för fisk och skaldjur
  • Märkningshandbok
  • Reviderade branschriktlinjer för sill
  • Tolkning av angivande av första nedfrysingsdatum på konsumentförpackningar

Efter att under de senaste 25 åren verkat inom Djupfrysningsbyrån och senare Föreningen för kyld och fryst mat står nu Fisk- och skaldjursrådet på egna ben.

Detta blir det första året som en egen, fristående organisation och därmed har man också valt en styrelse.

Det första årsmötet hölls under tisdagen, där Martin Feldt (vd för Feldts fisk) valdes till styrelsens ordförande.

Han får sällskap av Susanna Wadegård (chef för Axfoods kvalitetsavdelning), AnnaLena Norrman (hållbarhets- och kvalitetsdirektör för Martin och Servera), Erika Rapp (kvalitets- och miljöchef för Menigo) samt Ulf Fransson (Stella Polaris).

Organisationen, som välkomnar fabrikanter och grossister inom både retail och foodservice, har tagit på sig uppdraget att representera branschen, bland annat mot myndigheter, i remisser och genom att driva frågor som ska utveckla branschen.

– Vi har många utmaningar i sjömatsbranschen framför oss och att det därför viktigt med en förening som kan ha en helikoptersyn och kan föra branschens talan. Inte minst visar det framgångsrika arbetet med att få HAV:s spårbarhetssystem mer anpassat till marknaden hur viktigt det är med en enad bransch, säger Martin Feldt i ett uttalande i samband med årsmötet.



Håll dig uppdaterad med Food Supply SE

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet.

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Culinars nya såsfabrik invigd

Nybygge för 21 miljoner kronor tredubblar produktionskapaciteten för flytande smaksättare.

Ännu en ny marknad för chipstillverkaren

Efter intåget på Island är det dags för Rootfruit att söka sig söderut.

Risk för metall i danska tillverkarens godis

Danska Toms gruppen återkallar godis i både Sverige och Danmark efter risk för metallbitar.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Svenska forskare lyfter naturbeteskött

Mindre miljögift i ekoägg

På nytt jobb
Vd-byte hos Reitan convenience

På nytt jobb
Arla UK-chef till dansk dagligvaruhandel

Tomas Pietrangeli byter brittisk chefspost mot toppuppdraget hos Dagrofa.

Färskpotatis – en förlustaffär

En riklig tillgång ger så lågt kilopris att odlare går back.

Unilever tar stark ställning mot fejkföljare

Livsmedelsjätten bryter med alla influencers som köpt följare – vill främja transparens i annonseringen.

42 sätt att minska matsvinnet

Ny svensk handlingsplan går under namnet "Fler gör mer" – ska halvera matsvinnet fram till 2030.

Rootfruit till Island via Danmark

På nytt jobb
Hon tar över Coops hållbarhetsarbete

Blir chef för nya hållbarhets- och kvalitetsenheten.

Vegangodis-företaget i två nya avtal

Svenska Ec-go gör utlandsdebut hos Nordisk films danska biografer. Samtidigt äntrar man Bergendahls butiker med City gott-konceptet.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

2

Findus återkallar persilja – "Kan vara hälsorisk"

Nya riktlinjer för alkoholreklam

Fyra nya till Organic Sweden

Klart för Göteborgs kex Riga-flytt

Efter förvarningen i januari kommer slutbeskedet – då flyttas den traditionsrika kextillverkningen till Lettland.

Axfood och Lidl naggar på Coop

Fontana vann nyinstiftat pris

Max lanserar klimatpositiva burgare

Två graders skillnad – nu förstörs kött för miljoner

Grillkedja förlänger med Menigo

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

På nytt jobb
Han blir ordförande för Svensk Dagligvaruhandel

Triumf glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande för Fiskbranschen

Dansk Supermarked byter namn

På nytt jobb
Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Första färskpotatisen är här

Nu tar hon plats hos Lantmännen

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Maskinsäkerhet: Hitta rätt produkt med några få klick!

Din förpackningsavdelning

Seminarie i Norge

NOVOnox Hygienic

AF Packaging Solutions

Plockstationer & Lean Ställage TRILOGIQ

En fin sked i locket är inte en stad i Ryssland

Snabba leveranser, fri retur och hög service

Är era livsmedel säkra för de allra minsta?

Enkel styrning av skyddsgrindssystemet PSENslock

Nomo visar upp smarta lösningar för gruvindustrin

Ny broschyr

Effektivare packning utan luft

IMA dairy food HAMBA

IMA dairy food BENHIL

Ny säljare i vårt tyska bolag Lagafors GmbH

Säkerhetsbrytaren PSENmag i rostfritt stål – hög säkerhet och maximal tålighet för extrema förhållan

ebm-papst fläktvägg löste problem med Media Markts luftkonditionering i Berlin

Tara Pac

Spårbarhet under rengöringen bidrar till säkrare mat och bättre lönsamhet

IMA dairy food ERCA

Hyllsystem R3000 - en lösning för alla behov 

Lokala experter, världens bästa automation

BITO lanserar miljövänlig lagerlåda av solroskomposit

Förpackningen i centrum

Sänd till en kollega

0.214