23948sdkhjf

Livsmedelskontrollerna ska bli effektivare

Under två dagar samlas Sveriges livsmedelsinspektörer för att utveckla landets livsmedelskontroll.
Sammanlagt samlas 400 livsmedelsinspektörer och cirka 50 chefer på Clarion Arlanda för att utveckla landets livsmedelskontroll. Temat för konferensen är nytta och trygghet, vilket innefattar bland annat etik och likvärdig kontroll samt rättssäkerhet.

– God kontrollsed handlar om hur vi gör kontroll, när vi gör det som bäst. Att utveckla gemensamma arbetssätt för att göra vårt bästa till vår standard, säger Pertti Nordman, chef för området Livsmedelskontroll på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

Det är företrädare från Livsmedelsverket, länsstyrelser och kommuner som tar plats under samlingens två dagar som hålls mellan den 16 – 17 maj. Bland annat diskuteras åtgärder och samarbete mellan kontrollmyndigheter samt hur kontrollerna kan skapa mervärden. Enligt Livsmedelsverket är en god livsmedelskontroll både efterfrågat av såväl konsumenter som företagen.

– En väl fungerande livsmedelskontroll skapar förtroende för svensk mat, både här hemma och i export. Ingen ska behöva bli sjuk eller lurad av oseriösa livsmedelsföretagare. I slutändan handlar det om att bygga en livsmedelskontroll som är till nytta för både konsumenter och företagare, säger Pertti Nordman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078