23948sdkhjf

Cloettas nya finanschef hämtas från Arla

Frans Ryden, närmast från Arla Foods huvudkontor, går in i lediga rollen
Cloetta har gjort klart med en ny finanschef – Frans Ryden, som i dagsläget arbetar som vp för ekonomi hos Arla Foods i Danmark, tar plats i godistillverkarens koncernledning senast 1 december.

Frans Ryden har även drygt 14 års erfarenhet av olika finansroller inom Mondelez, vilket bland annat omfattar roller som finanschef för koncernens indiska samt indonesiska verksamhet.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Frans Ryden till Cloettas koncernledning. Han har en gedigen och väldokumenterad erfarenhet från olika finansroller inom branschen för snabbrörliga konsumentvaror, säger Henri de Sauvage-Nolting, vd för Cloetta (och även han med Arla-bakgrund), i ett pressmeddelande.

Cloettas nuvarande finanschef Danko Maras lämnar företaget i mitten av juli, och man kommer då sjösätta en interim finansorganisation fram tills dess att Frans Ryden tillträder sin tjänst.

Samtidigt meddelar även Cloetta att chefen för företagsutveckling och M&A, Johnny Engman, lämnar bolaget för att ta rollen som finanschef och operativ chef i ett annat bolag

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079