23948sdkhjf

Lantmännen lägger fler miljoner på forskning

Det årliga anslaget till Lantmännens forskningsstiftelse nästan fördubblas efter senaste höjningen.
Lantmännen vill öka satsningarna på forskning, utveckling och innovation – därför höjer man också anslaget till Lantmännens forskningsstiftelse med 10 miljoner kronor, vilket gör att den totala summan ligger på 25 miljoner kronor om året.

– Forskning, utveckling och innovation är viktiga delar för att säkra vår långsiktiga utveckling och lönsamhet och de här frågorna kommer därför att få en ännu mer framträdande roll i vår långsiktiga strategi, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef, i ett uttalande.

I och med det höjda anslaget vill man lägga mer fokus på att skapa mervärde i spannmålskedjan, med mål om att utveckla nya innovationer. Stiftelsen riktar sig till forskare och innovatörer vid universitet, högskolor och institut i Norden.

Den senaste höjningen innebär att Lantmännen sammanlagt lägger 250 miljoner kronor om året på forskning, både på egen hand och i samarbete med andra företag och organisationer.

En av årets kommande satsningar är ett utbildningsprogram om foodtech, där livsmedelsinnovationer och uppskalning i testbäddar ligger i fokus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078