23948sdkhjf

Lidl: All älgsalami återkallas

En tidigare återkallelse i april utökas efter brister hos leverantör – nu drar kedjan tillbaka samtliga datum.
I slutet av april återkallade Lidl en batch älgsalami under varumärket Dulano. Anledningen var då att det fanns en risk att metallbitar från en maskin i produktionen hamnat i salamin.

Sedan dess har produkten plockats bort från hyllorna och inte sålts, och enligt Lidl har man heller inte fått in några ärenden från kunder gällande produkten.

En utredning hos producenten Direkt chark har därefter gjorts, och med denna som bakgrund utökar man nu återkallelsen till alla datum.

Enligt Lidl har man i utredningen upptäckt brister i produktionsprocessen hos leverantören, vilket gör att det inte kan uteslutas att resterande batcher av produkten är berörda.

"Det är dock osannolikt, men vi återkallar samtliga batcher som en försiktighetsåtgärd", skriver Lidls pressansvarige till Food Supply, som tillägger att man inte kommer att ta in produkten förrän leverantören kan garantera säkerhet i produktionen.

Eftersom produkten inte varit till salu sedan senaste återkallelsen uppmanar man nu kunder som köpt produkten att lämna tillbaka eventuella förpackningar som finns kvar.

Fakta
Artikel: Dulano Älgsalami, 200 g
Artikelnummer: 7002769
Bäst före: samtliga datum
EAN: 7331982032561
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094