23948sdkhjf

Stoppad lastbil körde 1,5 ton kött okylt

Även i det ansvariga livsmedelsföretagets lokaler påträffades brister, rapporterar tidningen Proffs.
I förra veckan stoppades en lastbil i Helsingborg av polisen – i den överlastade lastbilen, som hade hål i sidan av lastutrymmet och saknade fungerande kylanläggning, hittade man också två stora lådor innehållandes 1,5 ton fläskkött, skriver tidningen Proffs

– Det var minst lika varmt i skåpet som utanför, 20-25 grader, säger trafikpolisen Christer Hansson till tidningen.

Händelsen rapporterades till kommunens miljöförvaltning, som därefter skickade ut två inspektörer till det livsmedelsföretag i Helsingborg som äger lastbilen och levererade köttet. Även i företagets lokaler påträffades flera brister. Bland annat fann man flera pallar med salladskyckling som öppet i lokalen, samt råttspillning på golvet, skriver tidningen.

Enligt en kommentar från företagets ägare till SVT Nyheter Helsingborg hade kylanläggningen i lastbilen plötsligt slutat fungera och bilen ska nu vara inne på reparation. Vad gäller bristerna i lokalerna kommer också dessa att åtgärdas, säger ägaren till SVT.

Miljöförvaltningen kommer under torsdagen göra ett återbesök för att kontrollera om bristerna i livsmedelshanteringen är åtgärdade.

– Har företaget inte åtgärdat bristerna överväger vi att anmäla dem för brott mot livsmedelslagen och vidta åtgärder för att verksamheten upphör, säger Jens Gille, tillförordnad förvaltningschef på miljöförvaltningen i Helsingborg, till SVT Nyheter Helsingborg.

Det 1,5 ton kött som påträffades i lastbilen är nu destruerat, rapporterar bägge medier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359