23948sdkhjf

Grossisten ska utreda om återkallade jordgubbar

Menigo om jordgubbarna: "Vi ser detta som en mycket allvarlig händelse och kommer att följa upp och utreda det inträffade".
Efter ett utbrott av hepatit A, som drabbat 13 personer i Skåne, Blekinge och Kalmar län, har Livsmedelsverket och Folkhälsomyndigheten spårat smittkällan till jordgubbar importerade från Polen.

Grossisten Menigo har stått för försäljningen av jordgubbarna i Sverige och man har nu återkallat produkten från kunder i hela landet. Enligt Menigo rör det sig om ett parti på drygt 1 600 förpackningar av frysta jordgubbar, som grossisten uppmanar kunder att antingen returnera (vid obruten förpackning) eller kassera.

"Mycket allvarlig händelse"
Till Food Supply skriver företagets kommunikatör, Johanna Jönsson, att Menigo "ser detta som en mycket allvarlig händelse och kommer att följa upp och utreda det inträffade för att minimera risken för att det skulle hända igen".

Man har inte haft några problem med det företag som levererat jordgubbarna tidigare, vilka också årligen tagit prover för just hepatit A. Enligt Menigo pågår det just nu en uppföljning och utredning med leverantören för att hitta orsaken till uppkomsten, och därefter ska man bestämma kring lämpliga åtgärder.

Redan innan beslut om vidare åtgärder kommer Menigo att trappa upp både hygienutbildningar och provtagningar, meddelar man i ett mejl till Food Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094