23948sdkhjf

Nu kan du prata med MonICA

Ica lanserar röststyrning.

Idag lanserar Ica sin nya röstassistans via Google Assistent där den som använder sig av tjänsten via Iphone eller Android direkt kan prata med den digitala personen Monica, inspirerad av Icas gamla reklamkaraktär som tillsammans med sin make Icander var populär på 70- och 80-talet.

– All data tyder på att röstinteraktion kommer att växa och att det växer redan i dag. Sen vet vi inte hur snabbt det går men oavsett så kommer det att bli en stor grej och då vill vi vara med tidigt, säger Samuel Young, ansvarig för innovationshubben Icax till Fri Köpenskap.

I den första versionen av appen kan Monica hjälpa användaren med att hantera inköpslistor samt få receptinspiration. Tanken är att desto mer man pratar med Monica desto mer lär hon sig och förhoppningsvis kommer dialogen att bli allt mer naturlig med tiden.

Vad är fördelen med röststyrning?

Det är en väldigt naturlig sak för oss att prata. Det finns också situationer där du inte kan använda händerna, till exempel bilkörning. Sen är de smarta högtalarna på väg även till Sverige och då kan man stå där i köket börja prata med Ica när man lagar mat, ser man att riset börjar ta slut kan man lägga in det i listan direkt. Det kommer nog bli en naturlig del av vår vardag, säger Samuel Young.

Tjänsten kommer att utvecklas kontinuerligt framöver och Ica vill vara med från början för även om det idag kanske är få som ser en direkt fördel med röststyrning så går tekniken framåt med stormsteg.

–Idag och imorgon och en bit in i framtiden är det nog mest teknikintresserade som mest intresserar sig men det kommer att bli en stor grej.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078