23948sdkhjf

Skånskt mikrobryggeri hoppas ta in 15 miljoner

Brygghuset Finn planerar nationell satsning och öppnar för nya delägare.

Brygghuset Finn började som ett studentprojekt på Lunds Tekniska högskola. Studentkompisarna Petter Lindholm, Simon Frennberg och Joacim Larsen, som alla fortfarande finns kvar i företaget, har nu tillverkat och sålt öl sedan 2014 och skapat ett bryggeri med god tillväxt.

Nu vill grundarna ta det Landskronabaserade mikrobryggeriet till nästa nivå och satsa nationellt. De behöver därför rejält med kapital och hoppas ta in upp till 15 miljoner kronor via en spridningsemission.

– Vi tror att vi kommer få ihop den fulla summan, vi har ett stort intresse runt detta och har sedan tidigare en lång lista på intressenter. Det är först till kvarn som gäller, säger Brygghuset Finns vd Joacim Larsen.

Företaget öppnar alltså upp för nya delägare och intressenter, utöver de drygt 320 aktieägare som redan har klivit ombord längs vägen. Investeringen ska användas för att finansiera en nationell satsning som enligt planen ska ske under en fyraårsperiod.

– Vårt koncept har hela tiden varit att engagera våra delägare och vårt community för att skapa den bästa ölen tillsammans. Vi kommer satsa inom fyra områden: produktionsanläggningen, produktionsorganisationen, säljorganisationen och vår marknadsföring. berättar Larsen.

Emissionen löper från den 27 augusti till den 22 oktober 2018.

– Det allra första som ska göras när emissionen är stängd är att vila en dag. Sedan sätter vi igång med att genomföra planen. Vi är i full gång med projekteringen av kapacitetsökningarna, så när vi stängt emissionen kommer vi sätta den i verket och inleda renoveringarna av vår framtida produktionslokal, avslutar Joacim Larsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078