23948sdkhjf

Varningen: Ungdomar drogar på muskotnöt

Ica Nära Ankaret i Piteå har tvingats plocka bort muskotnöt sedan ungdomar använder det som droger: ”Det är fruktansvärt.”

Det var i onsdags som Ica Nära Ankaret i Piteå gjorde en tragisk upptäckt.

Det var en ungdom som kom in i butiken och köpte kryddan muskotnöt. Kort därefter kom flera andra ungdomar i 15 års-åldern in och köpte detsamma. Knappast något som ungdomar normalt köper, säger Annika Mårtensson, färskvaruchef till Fri Köpenskap.

Personalen hajade till på händelsen och satte sig ned och googlade. Det visade sig snabbt att vissa sidor på internet i detalj förklarade hur ungdomar kunde uppnå ett drogrus genom att blanda alkohol med muskotnöt.

Det kändes jättehemskt, särskilt eftersom det kan gå riktigt illa vid överdos, säger Annika Mårtensson.

Det är ett amfetaminliknande ämne i nöten som orsakar ruset, men i för stora mängder är det också förenat med hallucinationer, organskada och till och med livsfara.

Vi gick tillbaka i försäljningsstatistiken och kunde konstatera att vi hade sålt tio gånger så mycket muskotnöt under förra veckan jämfört med tidigare.

Butiken plockade omedelbart bort kryddan från butikshyllan och placerade den bakom kassan i stället.

Även om det här inte verkar vara något nytt så har det inte hänt oss tidigare i alla fall. Vi vill så klart varna andra butiker så att man håller koll på det här, säger Annika Mårtensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093