23948sdkhjf

Hon ska öka tillväxten inom livsmedelsproduktion

HK Scan, Lantmännen och LRF:s satsning ska ta fart med ny vd.
Helena Silvander rekryteras som ny vd för Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare – en satsning som HK Scan, Lantmännen och LRF gör tillsammans för att med kapital underlätta investeringar inom svensk animalieproduktion och växtodling och därigenom bidra till en ökad tillväxt.

Hon kommer närmast från Länsförsäkringar Bank, där hon verkade som kreditspecialist, och har cirka 30 års erfarenhet av att arbeta inom bank och finansiering. Dessutom har hon främst erfarenhet av att arbeta med jordbruksnäringar.

– Vi har stora ambitioner med Tillväxtbolaget, en verklig plattform för att attrahera nytt kapital för tillväxt i svensk livsmedelsproduktion. Med en kompetent operativ ledning kan bolaget nu ta nästa utvecklingssteg, säger LRF:s vd Anders Källström i ett pressmeddelande.

Senast i april meddelade de tre aktörerna bakom Tillväxtbolaget att man tillsammans satsar 100 miljoner kronor på Tillväxtbolaget, i syfte att öka tillväxten bland svenska jordbruksföretag och på längre sikt skapa kvalitetsförbättringar i livsmedelsvärdekedjan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062