23948sdkhjf

Teföretag måste backa upp "Super"-namnet

Malmö stads miljöförvaltning sätter krav på varumärket Supertea.
Malmöbaserade Teministeriet har omkring 20 produkter under varumärket Supertea, där vissa baseras på te, och andra örter, frukter och kryddor.

Efter något år av försäljning – bland annat på export i Europa – sätter nu Malmö stads miljöförvaltning förpackningarna under lupp, skriver Sydsvenskan .

Orsaken är att förvaltningen ser att ordet "super" inte specificeras tillräckligt, då en sådan benämning enligt EU-regler måste kompletteras med ett ”godkänt hälsopåstående”.

Enligt kommunen har företaget cirka en månad på sig att lägga till text på förpackningen där hälsoeffekterna styrks eller se till att ordet "super" försvinner.

Till Sydsvenskan säger Teministeriet att man inte vill byta namn på produkterna, utan tittar på hur man kan förändra produkterna.

– Vi får titta på mängderna. Behövs det mer ingefära i ingefärsteet så tillsätter vi mer ingefära. Vi sitter också i en diskussion om vi kan tillsätta C- eller D-vitamin. Vi måste acceptera miljöförvaltningens bedömning, säger företagets försäljningschef Ole Johnsen till Sydsvenskan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094