23948sdkhjf

City Gross byter fruktgrossist

Livsmedelsverket har upptäckt oegentligheter hos fruktgrossisten Everfresh. Samtidigt ratas företaget av Bergendahls som byter huvudleverantör till Greenfood i en 600 miljoner kronors affär.

I går stod det klart att det nationella kontrollprogrammet som administreras av Livsmedelsverket hittat bekämpningsmedel i Everfresh ekologiska bananer. Bananerna kom från Ecuador och kontrollen gjordes hos grossistens lager tidigare under oktober. Det skriver Foodmonitor.

Samma dag blev det också klart att City Gross byter huvudleverantör för frukt och grönt från Everfresh till Greenfood.

– Det finns ingen koppling där. Det här beslutet har vuxit fram under sex till åtta månaders arbete, säger Mats Sjödahl, vice vd och inköpsdirektör på Bergendahls till Food Supply.

Beslutet är ett strategiskt drag för att bättre positionera sig för framtiden. Bergendahls håller Greenfood högt.

– De är en fullsortimentsgrossist men också en väldigt duktig samarbetspartner när det gäller färdiga lösningar. De har mycket på gång inom fast food och convenience som vi tror kommer att växa snabbt.

Wraps, salladsbarer, färdigskurna salladsblandningar och hela måltider är olika exempel. Bergendahls totala inköpsvärde för frukt och grönt uppgår till omkring 600 miljoner kronor årligen och grossistbyten är ovanligt.

– Vi byter inte så ofta utan har haft samma huvudleverantör i runt tio år. Däremot är vi ganska fria i våra inköp så det betyder inte att vi inte kan utnyttja andra leverantörer, förklarar Mats Sjödahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078